Supervisorenopleiding

  • Golden Tulip Keyser Breda
  • 1,5 tot 2 jaar
  • Minimaal 24 uur opleiding (exclusief supervisie sessies en voorbereiding)
  • Liesbet Nijssens, Lidewij Gerits, Jasmijn de Vos
  • €250 voor de toelatingstest en €1.650 voor de 4-daagse supervisorentraining 2022-2023 (dit is exclusief supervisies).
Inschrijven

Supervisorenopleiding

MBT Nederland biedt voor MBT Therapeuten een door het Anna Freud Centre gelicentieerde en tevens door de NVP erkende (MBT) supervisorenopleiding aan. Het totale traject beslaat een periode van ca 2 jaar en bestaat uit cursorisch onderwijs, supervisies klinische vaardigheden (MBT) en leersupervisies (supervisie over supervisie). Gedurende de opleidingsperiode wordt al gestart met het geven van supervisie aan MBT basistherapeuten in opleiding.  Deze supervisies worden door het Register MBT erkend.

Op basis van de toelatingsopdracht wordt een persoonlijk opleidingsplan opgesteld waarna men een goed beeld heeft van de competenties waar nog aan gewerkt gaat worden en de te verwachten hoeveelheid supervisies. Dit betreft standaard 8 leersupervisies. Het aantal benodigde supervisies klinische vaardigheden wordt ingeschat op basis van de toelatingsopdracht.

Het cursorisch onderwijs bestaat uit 4 cursusdagen verspreid over 2 jaar en vindt plaats op de volgende dagen:

2023:
– Vrijdag 10 februari 2023
– Vrijdag 9 juni 2023

De cursusdagen zullen plaatsvinden bij Golden Tulip Keyser Hotel te Breda, mits de Coronamaatregelen dit toelaten.

De trainers zijn L. Nijssens, L. Gerits en J. de Vos.

Aanmeldingsprocedure:

Na aanmelding ontvangt u een brief met uitleg over de toelatingsopdracht en de documenten die  aangeleverd moeten worden. De opdracht wordt beoordeeld door de toelatingscommissie ten behoeve van het opstellen van het persoonlijk opleidingsplan. Bij goedkeuring en toelating tot de opleiding ontvangt u hiervan schriftelijk bericht.

De deelnemer dient de supervisorenopleiding (inclusief benodigd aantal supervisies) binnen 2 jaar na start van de opleiding afgerond te hebben om opgenomen te kunnen worden in het MBT-register als MBT supervisor en om erkend te worden als NVP supervisor.

De leersupervisies starten na de eerste cursusdag. Vanaf dat moment kunt u zich registreren als MBT Supervisor Basistherapeut in het Register MBT. Na afronding van de opleiding kunt u zich registreren als MBT Supervisor en in het NVP Supervisorenregister.


Inschrijven