MBT Theorie en Praktijk

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma voor Mentalization-Based Treatment (MBT) heeft tot doel de geestelijke gezondheid en andere professionals uit te rusten met de nodige vaardigheden en kwalificaties om MBT te implementeren bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het trainingsprogramma bestaat uit de MBT Theorie en Praktijk basistraining en specialistische vervolgtrainingen. Voordat u deel kan nemen aan de specialistische vervolgtrainingen dient u de basistraining gevolgd te hebben.

In deze Theorie en Praktijk trainingen krijgt u inzicht in de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment. U leert de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen in een dagklinische of ambulante setting.

 

Online leren met contactonderwijs
De MBT basistraining Theorie en Praktijk training betreft een Blended Learning, het is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Als deelnemer kunt u op een online platform de theorie u eigen maken. Alle theorie is door onze trainers in video’s verwerkt die u in uw eigen tempo kan bekijken. De training bestaat uit meerdere modules en iedere module wordt afgesloten met een aantal vragen om uw kennis te toetsen. Tijdens live dagen zullen we de opgedane theorie gaan oefenen in rollenspellen. Onze trainers zullen u hierin natuurlijk goed begeleiden.

Let op; zodra u bent ingeschreven ontvangt u een inlogcode die toegang geeft tot het platform. Wij adviseren u om direct in te loggen zodat u voldoende tijd heeft om de theorie eigen te kunnen maken.

 

MBT Basistraining Theorie en Praktijk 

Deze training betreft de volledige MBT Theorie en Praktijk training (voorheen opgesplitst in deel I en deel II maar nu als geheel). Tijdens deze training leert u de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 3 live dagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Trainingstijden training op lokatie:

Dag 1: 09:30u – 17:00u (inloop vanaf 09.15u)

Dag 2: 09:30u – 17:00u (inloop vanaf 09.15u)

Dag 3: 09:30u – 15:00u (inloop vanaf 09.15u)

Let op: bij een online training is de aanvangstijd vervroegd naar 09.00u ivm verlenging van de pauzes, de onderwijstijd blijft gelijk. 

Wilt u deze MBT basistraining Theorie en Praktijk volgen,  klik dan hier voor meer informatie en om in te schrijven.

 

MBT Theorie en Praktijk deel II

Heeft u eerder MBT Theorie en Praktijk deel I gevolgd en wilt u meer verdieping dan kunt u zich inschrijven voor enkel het tweede deel van de basistraining. In deze training gaat u dieper in op de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment (MBT). U traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 2 live dagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Dag 1: 09:30u – 17:00u

Dag 2: 09:30u – 12:45u

U vindt via deze link meer informatie en kunt u zich inschrijven.

Deze training is enkel voor deelnemers die MBT Theorie en Praktijk deel I gevolgd hebben (in de oude vorm). Dit is geen vervolg op de MBT basistraining Theorie en Praktijk welke hierboven beschreven staan, want daar zit dit al in verwerkt.

 

Introductie in MBT

Bent u op zoek naar een introductie in MBT Methodiek, hiervoor is de Kennismodule in MBT ontwikkeld. Tijdens deze module krijgt u een eerste indruk wat de MBT methodiek precies inhoudt. U vindt via deze link meer informatie en kunt u zich inschrijven.

 

MBT Theoretisch kader 

Bent u al tijden werkzaam in de MBT methodiek en wilt u enkel de nieuwe theorie eigen maken? Het is nu mogelijk om alleen het vernieuwde theoretische kader van de MBT theorie en praktijk te volgen! Er zijn aan deze training geen live oefen dagen aan verbonden.

Het bekijken van de online theorie zal circa 20 uur in beslag nemen en kwalificeert voor supervisoren ook als onderhoudsdag voor het MBT register.

U vindt via deze link meer informatie en kunt u zich inschrijven.