MBT Theorie en Praktijk

Trainingsprogramma
Het trainingsprogramma voor Mentalization Based Treatment (MBT) heeft tot doel de geestelijke gezondheid en andere professionals uit te rusten met de nodige vaardigheden en kwalificaties om MBT te implementeren bij de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Het trainingsprogramma bestaat uit de MBT Theorie en Praktijk basistrainingen en specialistische vervolgtrainingen. Voordat u deel kan nemen aan de specialistische vervolgtrainingen dient u de basistraining gevolgd te hebben.

In deze Theorie en Praktijk trainingen krijgt u inzicht in de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment. U leert de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen in een dagklinische of ambulante setting.

Blended Learning
De MBT Theorie en Praktijk trainingen betreffen een Blended Learning, het is een combinatie van online leren en contactonderwijs. Als deelnemer kunt u op een online platform de theorie u eigen maken. Alle theorie is door onze trainers in video’s verwerkt die u in uw eigen tempo kan bekijken. De training bestaat uit meerdere modules en iedere module wordt afgesloten met een aantal vragen om uw kennis te toetsen. Tijdens live dagen zullen we de opgedane theorie gaan oefenen in rollenspellen. Onze trainers zullen u hierin natuurlijk goed begeleiden.

Let op; zodra u bent ingeschreven ontvangt u een inlogcode die toegang geeft tot het platform. Wij adviseren u om direct in te loggen zodat u voldoende tijd heeft om de theorie eigen te kunnen maken.

Wij bieden 3 trainingen aan voor de MBT Theorie en Praktijk:

MBT Theorie en Praktijk deel I

In deze training krijgt u inzicht in de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment. U leert de essentiële kenmerken van MBT en traint de basale vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 2 live dagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Dag 1: 09:00u – 17:00u

Dag 2: 09:00u – 12:30u

Wilt u enkel MBT theorie en praktijk deel I volgen, klik dan hier voor meer informatie en om in te schrijven.

MBT Theorie en Praktijk deel II

Deze training is het vervolg op de training MBT Theorie & Praktijk deel I. In deze training gaat u dieper in op de belangrijkste theoretische aspecten van Mentalization-Based Treatment (MBT). U traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 2 live dagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Dag 1: 09:00u – 17:00u

Dag 2: 09:00u – 12:30u

Heeft u reeds MBT theorie en praktijk deel I gevolgd en wilt u meer verdieping,  via deze link vind u meer informatie en kunt u zich inschrijven.

MBT Theorie en Praktijk deel I en II samen

Deze training betreft de gehele MBT Theorie en Praktijk training. Tijdens deze training leert u de essentiële kenmerken van MBT behandelprogramma’s kennen en u ontwikkelt en traint de specifieke vaardigheden die nodig zijn om patiënten met een persoonlijkheidsstoornis met MBT te behandelen. Deze training heeft naast de online theorie 3 live dagen waar u gaat oefenen met andere deelnemers:

Dag 1: 09:00u – 17:00u

Dag 2: 09:00u – 17:00u

Dag 3: 09:00u – 15:00u

Wilt u zowel MBT theorie en praktijk deel I als deel II volgen,  klik dan hier voor meer informatie en om in te schrijven.

MBT-A
Voorheen boden wij naast de MBT Theorie en Praktijk deel I ook MBT-A Theorie en Praktijk deel I. Er is besloten dat de training MBT-A theorie en praktijk Deel I niet in zijn bestaande vorm aangeboden wordt dan wel gedigitaliseerd gaat worden. Met de omzetting naar een Blended Learning hebben we onze training helemaal vernieuwd en daarmee maakt dat in de Adolescenten basistraining niet de laatste ontwikkelingen zitten.  We hebben natuurlijk nog wel onze MBT en Adolescenten training welke we wel zullen blijven aanbieden.

Bent u werkzaam binnen Adolescenten, dan adviseren wij u om de training MBT Theorie en Praktijk Deel I en/of Deel II te volgen, waarna later de specialisatie MBT en Adolescenten gevolgd kan worden.