Lidewij Gerits

Lidewij GeritsĀ is psycholoog en sinds 2004 BIG-geregistreerd psychotherapeut met als specialisatie jeugd en systeemtherapie. Voor zij in 2010 haar eigen praktijk startte, heeft Lidewij jarenlang gewerkt bij een instelling voor Kinder- en Jeugd GGZ in de regio. Hierdoor heeft zij brede ervaring opgedaan in het werken met jeugdigen en gezinnen. Ook is zij hierdoor goed bekend met de verschillende regionale instellingen voor jeugdhulpverlening. Zo nodig werkt zij samen of verwijst ze door.

 

Binnen de praktijk biedt Lidewij Inzichtgevende Psychotherapie, Mentaliseren Bevorderende Therapie (MBT), Gezinstherapie (MBT-F) en Partner-Relatietherapie (EFT). Haar specialisatie is MBT en de behandeling van hechtingsproblemen en zich ontwikkelende persoonlijkheidsproblematiek bij jongeren. Daarnaast is zij geregistreerd relatie- en gezinstherapeut.

 

Naast psychotherapeut is Lidewij Gerits trainer en consultant bij MBT Nederland en verzorgt zij (gast)lessen op het gebied van de jeugdGGZ, systemisch werken en MBT. Zij is beschikbaar als supervisor voor de verschillende BIG-opleidingen en tbv registratietrajecten tot MBT(-F) therapeut. Lidewij is erkend supervisor bij de VKJP, NVP en MBT Nederland.